Eerstkomende activiteiten


Hieronder vind je concrete informatie over de eerstkomende activiteiten!
Hopelijk ben jij er ook bij!

donderdag 9 juni 2022 - bezoek atelier Maud Bekaert 


Op donderdag 9 juni om 19.30 uur bezoeken we het atelier van Maud Bekaert! Maud is letterkunstenares en ontwerpt letters en verwerkt die in steen, metaal en hout. Zeker de moeite waard!

Adres: Sint-Claradreef 57 – Brugge

Een atelierbezoek duurt anderhalf uur en is beperkt tot maximum 15 deelnemers.
Het is dus voor de rappe! 😊

Deelnameprijs: 16 Euro. De opbrengst gaat integraal naar het project waarmee het schooltraject van drie kinderen van Zuid-Afrikaanse letterbeeldhouwers uit de sloppenwijk wordt betaald.

Inschrijven: mail naar francky.debusschere@cm.be ten laatste 25 mei en schrijf het bedrag over op KWB rekening BE42-7785-9652-0854 met de vermelding ‘bezoek Maud Bekaert’.

Café jardin


Na een gedwongen corona-stop van 2 jaar, kunnen we weer de draad opnemen en een “Café jardin” organiseren. We hebben in het verleden gezien dat deze zomerse bijeenkomsten veel bijval hadden en daarom gaan we verder met enkele interessante info-avonden:

  • Op donderdag 9 juni om 19.30 uur bezoeken we het atelier van Maud Bekaert! Maud is letterkunstenares en ontwerpt let-ters en verwerkt die in steen, metaal en hout. Zeker de moeite waard! Zie hierboven!
  • Op donderdag 7 juli zal Pol Coudeville – KWB-lid- ons inwijden in de wondere wereld van de bijen. Met zijn eigen bijenkasten als leidraad zal hij op die avond alles vertellen over de bijen en de honing. Meer daarover in de Stenen Brug van juli.
  • Op donderdag 18 augustus tenslotte zal Lieve Ceyssens ons alles vertellen over permacultuur. Permacultuur is een breed be-grip maar als het specifiek gericht is op voedselteelt verwijst het naar het samen telen van verschillende gewassen, terwijl de eco-systemen verbeterd of in stand gehouden worden. Met prakti-sche informatie en proeverij.

Donderdagavond: fietsavond (vanaf 16 juni)


Vanaf donderdag 16 juni t.e.m. 11 augustus fietsen we weke-lijks op donderdagavond naar een...café en terug.
Aan een gezapig tempo van ongeveer 16 km/uur maken we een tocht van een 30-tal kilometer. Genieten van elkaar en van het prachtige Brugse ommeland.
Afspraak stipt om 19u aan de rotonde tussen Delhaize en randparking.
Op volgende datums is er een fietstocht:
• 16 juni, 23 juni, 30 juni, 14 juli en 28 juli
• 4 augustus en 11 augustus.
Deelname: gratis voor wie een KWB-sportverzekering heeft, €2 indien u geen algemene KWB-sportverzekering hebt.
(zie meer info hieronder) Betalen ter plaatse.


Sportverzekering KWB-jogging en fietstochten
Onze leden kunnen vrijblijvend inschrijven op een jaarongeval verzekering bij Falos via KWB.
De jaarpremie bedraagt € 14 / jaar (1/07/2022 – 30/06/2023) en wordt onder meer gebruikt bij de volgende KWB activiteiten:

  • Joggen op woensdag en zondag
  • Fietsen op donderdagavond.

Indien je niet kiest voor de jaarverzekering omdat je reeds verze-kerd bent, maar toch deelneemt aan de fietsdonderdagen, dan zal je gevraagd worden om €2 voor een dagverzekering te betalen.
Inschrijven voor de jaarverzekering door overschrijving van €14 vóór 20 juni 2022 op de KWB rekening : BE42 7785 9652 0854.

Te noteren:

Zaterdag 18 september: Daguitstap Sint-Bernardus – Watou
Zaterdag 1 oktober: dartsavond
Zaterdag 22 oktober: Italiaanse avond

Wandeling Steenbrugse bosjes


Nu iedereen veel tijd neemt om te wandelen, geven we via deze link graag een beschrijving mee van een mooie wandeling naar de Steenbrugse bosjes en andere mooie plekjes van Steenbrugge.


En nog een tip: neem eens een kijkje op de website Routeyou! Heel wat mooie wandelroutes te ontdekken in Assebroek